Rabarbertærte

Published juni 5, 2012 by Nickie

Her kommer en meget simpel opskrift på en lækker rabarber tærte.

Til bunden skal man bruge (mørdej)

300 gram mel
150 gram sukker
250 gram smør (blødt)
1 æg

Det hele blandes godt sammen, til en dejlig dej, lad den stå på køl ca. 15 minutter, så den ikke er så blød at arbejde med.
Tag derefter en tærteform, sprøjt den med sprayfedt eller smør den med smør, drys den med sukker også op langs kanten.
– så hænger dejen ikke så godt fast, når den skal ud af formen.

Tag da 3 bundter rabarber, skær top og bund af, skær dem i grove strimler eller tern er også fint, put dem i et ildfast fad, med sukker og vaniliesirup over. Bag dem til de er møre ved 180 grader, sammen med bunden.

Når det er færdig tager du rabarberen og putter op i den færdigbagte tærteform. (ikke for meget væske med)
Bag den da ca. 10 minutter, for at få lidt af saften ud i bunden.

Kan serveres med nogle syltede bær, is eller creme fraiche.

Nydes bedst lun.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: