Svigermor`s asier

Published juni 6, 2012 by Nickie Sølver

Den her opskrift på asier er bare helt fantastisk. De er sprøde og gode stærke, og så holder de rigtig længe 😀 Du skal bruge:

  • Ca. 5 kg asieagurker
  • 4 liter kogende vand
  • 4 spsk. salt

Eddikelage

  • 2 liter eddike
  • 1 1/4 kg sukker
  • 500 g. løg
  • 1 pose blandede syltekrydderier
  • 1 dildskærm
  • 2 tsk. atamonpulver

Asieagurkerne skylles, skrælles og flækkes. De udhules med f.eks. en ske, lægges i en balje og overhældes med kogende vand. Salten drysses på. Asierne holdes under et let pres, eventuelt med en tallerken. De stilles koldt i 6-12 timer. Jeg plejer at lade dem stå natten over.

Vandet kasseres og asiebådene tørres med et rent viskestykke, og lægges i en atamonskyllet 5 liters krukke.

Eddike, sukker, krydderierne og dildskærmen bringes i kog, løgene pilles, skæres i kvarte og puttes i eddikelagen og koges med i 3 minutter. Ta gryden af varmen og rør atamon i. Lagen hældes over asierne, der sættes en lille skål eller andet oven i krukken for at holde asierne nede. Læg et viskestykke over til det er blevet koldt, og dæk herefter til med husfilm.

Asierne kan spises efter 2 uger, men de bliver bedre jo længere man venter.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: