Chokolade mousse

Published juni 7, 2012 by Nickie Sølver

Jeg har prøvet en del opskrifter af, for at finde en der var rigtig god, og har fundet en som jeg så bare selv har redigeret lidt i for at gøre den bedre. Du skal bruge:

  • 100 g. god mørk chokolade (man kan godt gå op i 86 %, men den vil jeg kun anbefale hvis den skal blandes sammen med noget meget sødt, f.eks. en mmf kage)
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 3 spsk. sukker
  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 2 dl. piskefløde
  • eventuelt en tsk appelsinskal

Smelt chokoladen over vandbad (pas på at der ikke kommer vand ned i den) lad den køle lidt af. Pisk blommerne og sukkeret til du ikke kan mærke sukkerkorn i det mere, appelsinskal i. Chokoladen hældes i blommerne når den har en tilpas temperatur. Hvider piskes stive, fløden piskes. Vend chokoladeblandingen sammen med flødeskummet først, derefter hviderne. Hældes i portionsglas eller en serverings skål og står i køleskab i nogle timer, gerne natten over for at den bliver helt fast. Kan pyntes med flødeskum, chokolade spåner og appelsin.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: