marengs og banan lagkage

Published juni 9, 2012 by Nickie Sølver

Denne opskrift er egentlig fra en banan roulade, men jeg synes bedre om den når man laver den som en lagkage istedet. Opskriften på bunden passer til en normal bageplade, og så kan man jo selv bestemme om man vil lave en roulade eller lagkage ud af det. Du skal bruge:

Bund:

  • 6 æggehvider
  • 3,5 dl. sukker
  • 300 g. hasselnødder

Fyld: (du skal bruge mere hvis du laver lagkagen)

  • 2,5 dl. piskefløde
  • 2 store modne bananer
  • 100 g. mørk chokolade

Hasselnødderne hakkes, gerne i en foodprocessor eller en lille blender. Det skal ikke være mel, men der skal heller ikke være kvarte nødder imellem. Hviderne piskes stive. Sukker piskes i, og piskes herefter i 3 minutter. Vend nødderne i. Smørres eller sprøjtes ud med en sprøjtepose, på en beklædt bageplade.

Bages ca. 20 min på 150 grader i varmluftovn. Hvis du vil lave roulade udgaven skal den vendes ud på et stykke bageparpir med rørsukker på, og køle lidt, men den må ikke blive helt kold da den så knækker når du begynder at rulle. Hvis du vil lave lagkage udgaven så lader du den bare stå indtil den er blevet kold, skær den herefter i 3 lige store stykker.

Fløden piskes, chokoladen hakkes og bananerne moses. (med mindre man er til store stykker banan, så moser man bare den ene og skære den anden i tynde skiver) Fyldet blandes sammen.

I roulade udgaven smørrer du fyldet godt ud over hele bunden, på nær 3 cm i den fjerne ende. Herefter ruller du den lige så forsigtigt væk fra dig selv af (bunden kan meget nemt knække)

I lagkage udgaven smørre du fyld ud på den ene bund, lægger en ny bund oven på, trykker let, smørre fuld ud igen, og sidste bund på. Tryk let så den bliver vandret. Siderne og toppen smørres med fyldet og der drysses lidt hakket chokolade på toppen for pynt.

Hvis der går nogle timer inden den skal serveres, så skal den lige en tur i køleskabet indtil servering.

Enjoy 😉

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: