Hummus med bagte løg og tomat

Published juni 17, 2012 by Nickie Sølver

Hummus er super sundt og man kan lave rigtig mange forskællige smagskombinationer. Til den her har jeg brugt:

  • 1½ dl. kogte kikærter
  • 1 rødløg (eller almindeligt løg)
  • 2 fed hvidløg
  • ca. 10 store cherrytomater (eller flere hvis man her lyst til det)
  • 2 spsk. olivenolie
  • ca 1 dl vand
  • spidskommen
  • tørret koriander
  • salt og peber

Cherrytomaterne halvveres, og “saften” tages ud og smides væk. De kommes i et ovnfast fad og vendes med lidt olivenolie. Sørg for at den flade side vender opad. Hvidløg og løg kommes i det ovnfaste fad med skræl (det får en helt anden smag når det bages med skræl) bages ved 200 grader. Hvidløget skal ud efter 20 min, løget efter 30 minutter og tomaterne skal være lidt sorte i kanten, så de skal have ca 45 min. Kikærterne, løg, hvidløg. tomater og olivenolie kommes i en blender og blendes. Put vand i til det har den ønskede konsistens og smag til med krydderierne.

Jeg har valgt at komme det på en skive rugbrød med avokado skiver og løgringe på, men toppingen er også bare hvad man selv synes kunne smage godt sammen med hummusen.

Reklamer

2 comments on “Hummus med bagte løg og tomat

  • Hej 🙂 når du vil smide saften/kødet ud fra tomaterne, så synes jeg du skal gemme det , så kan det bruges til salsa, tomatsauce eller lignende 🙂 så udnytter du det hele af tomaten :).

  • Skriv et svar

    Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

    WordPress.com Logo

    Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

    Twitter picture

    Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

    Facebook photo

    Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

    Google+ photo

    Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

    Connecting to %s

    %d bloggers like this: