Pandekager

Published juni 24, 2012 by Nickie Sølver

Grundopskriften på pandekager er bare 1 æg, 1 dl. mel og 1 dl mælk. Jeg tilsætter bare sukker, vaniliesukker og lidt magarine, og så steger jeg dem ikke i fedtstof. Så synes jeg de bliver bedst og penest. Jeg plejer at gøre på følgene måde.

  • 4 æg
  • 4 dl. mel
  • 4 dl. mælk
  • Ca. 25 g magarine eller smør
  • ½ dl. sukker
  • 2 tsk. valiliesukker med lidt top.

Start med at finde den pande frem som du vil stege dem på (skal være slip let) Smelt magarinen ved lav varme. Pisk æg let sammen med en elpisker. Tilsæt melet og pisk godt igennem (på den måde undgår man klumper) Hvis dejen bliver for tyk til at piske, så tilsæt lidt af mælken. Pisk til dejen bliver glat og tilsæt resten af mælken, sukker og vanilie sukker. Hæld magarinen i til sidst mens du pisker.

Der ligger lidt fedtstof tilbage på panden, og det steger du bare den første i, men herefter behøver du ikke komme mere fedtstof på.  Jeg steger altid på den højeste varme, og giver dem kun max 30 sekunder på hver side, men det kommer meget an på hvad for et komfur man har, og hvad man føler at man kan styre. Gør som du føler dig mest tryk ved. Når du steger uden fedtstof, så skal du bruge en paletkniv til at vende dem med da de klistre lidt fast til panden (så man kan ikke vende dem i luften)

Tip: Hvis du vil have madpandekager istedet for dessert pandekager, så fjerner du bare sukker og vanilie sukker fra opskriften og tilsætter lidt salt istedet.

Reklamer

One comment on “Pandekager

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: