Koldskåls panna cotta

Published juni 29, 2012 by Nickie

20120629-084449.jpg

De smager ligesom koldskål, de er hverken for søde eller for neutrale, de er lige tilpas, så der kunne man evt. bruge de syltede bær sammen med.

Den er let, selvom det ikke lige lyder sådan. Dette er en ret stor portion, så du kan selvfølgelig halver den :).

Dette skal du bruge;

1 kop
1 kop æggeblommer
2 vanille stænger
1 liter kærnemælk
8-10 blade husblas
3/4 fløde

Pisk æggeblommer, sukker og vanille stænger til en tyk, hvid luftig masse. Hæld da kærnemælk i, og bland det.
Sæt husblas i blød, du kan bruge 10 hvis du ønsker den meget fast, eller 8 hvis du ønsker den lidt mere ‘blævrende’.
Pisk 2/4 (1/2 liter) fløde til flødeskum.
Bland det i massen, sørg for det bliver blandet godt.
Vrid da husblassen fri for vand, og put det i en gryde med den sidste del af fløden (1/4 liter fløde), varm ved svag varme.

Så tager du noget af massen og hælder i gryden, du har taget af varmen, til den får en temperatur, så du kan stikke en lillefinger i, uden at brænde sig, hæld derefter grydens indhold i en tynd stråle i massen, rør godt.
Hæld da i portionsglas eller en form så det kan skæres af:-) dit valg. Lad stå gerne natten over.

Her er et billede hvor den ligger på en dessert tallerken, skal nok få taget et kun af den :-).

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: