Fyldte tomater

Published juli 14, 2012 by Nickie Sølver

De her tomater er super nemme at lave, koster næsten ingenting og smager fantastisk. Server dem eventuelt som tilbehør til en god hovedret når du skal have gæster, eller hvis du vil forkæle dig selv. Du skal bruge:

  • Feta (gerne en i noget krydderolie)
  • Rå løg
  • Nogle gode smagsfulde tomater f.eks. blommetomater
  • Eventuelt frisk persille eller basillikum

Blandingsforholdet mellem feta og løg er op til dig selv, gør hvad du bedst kan lide. Jeg brugte 2/3 feta og 1/3 løg. Mos fetaen med en gaffel, hak løget fint og bland de to sammen. Tilsæt eventuelt hakkede friske krydderurter. Skær et skive af toppen af tomaten (den ende hvor stilken sad), skær en meget tynd skive af bunden (den anden ende) kun lige nok til at den kan stå selv. For nemhedens skyld brugte jeg en kernehus fjerner til at udhule tomaterne, men det kan godt lade sig gøre uden, det er bare lidt mere besværligt. Når tomaterne er udhulede, stopper man bare fyldet i. Serveres rå eller ovnbagte.

Reklamer

3 comments on “Fyldte tomater

  • Du kan også brug en smørreost istedet, men så vil jeg nok bare anbefle at du blander lidt flere løg i, lidt hvidløg og også noget af den faste del af tomaten 🙂

  • Skriv et svar

    Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

    WordPress.com Logo

    Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

    Twitter picture

    Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

    Facebook photo

    Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

    Google+ photo

    Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

    Connecting to %s

    %d bloggers like this: