Ærtesuppe med sprøde kartoffeltern

Published november 6, 2012 by Nickie Sølver

Nu er det vidst blevet tid til lidt sundt efter alle de usunde opskrifter der er kommet på det sidste, men vi er jo nok begge to meget glade for de søde sager. Ærtesuppe er både nemt og billigt at lave, og så kan det varieres i det uendelige med forskællige toppings. Her har jeg brugt kartoffeltern og purløg. Opskriften passer ca til 4 mennesker.

Til suppen skal bruges:

  • 2 løg
  • 500 g ærter
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie tl stegning
  • 5 dl. boullion (okse/kyllinge eller grøntsags)
  • 1 dl. fløde (evt. cremefine)
  • 2 dl. cremefraishe
  • 2 lauerbærblade
  • salt og peber

Hak løg og hvidløg groft og svits dem i olien. Tilsæt ærter, boullion og lauerbærblade, kog op og lad det simre i ca 10 min. Tag bladene op og gem dem. Suppen blendes enten med en stavblender eller en normal blender. Bladene kommes i igen, og suppen simrer videre i 5 minutter.  Fløden kommes i og der smages til med salt og peber.  Der slukkes for varmen, og cremefraishen røres i.

Til kartoffeltern skal bruges:

  • 2 store kartofler
  • olivenolie
  • krydderier (f.eks. timian eller rosmarin)
  • salt

Kartoflerne skrælles og skæres i små tern. Vend dem sammen med olien,  krydderierne og salt så der er olie på dem allesammen. Læg dem ud på en beklædt bageplade.

De bages i en forvamet ovn på 200 grader til de er sprøde og har en flot farve. Lige inden serveringen anrettes de forsigtigt oven på suppen. De bliver hurtigt bløde, så der skal ikke gå 10 minutter fra de kommer på til der bliver serveret, så er det bedre at stille dem ind på bordet i en skål vedsiden af  så folk selv kan tage.

God fornøjelse 🙂

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: