Bagt æble med fyld

Published november 9, 2012 by Nickie

20121108-233606.jpg

Et lækkert bagt æble.. Smager himmelsk.. 🙂

Dette skal du bruge :

Æbler , gerne røde, store og søde (stk afhænger af hvor mange du laver til)
Smør
Kanel
Flormelis
Evt nødder
Hvidvin

Du tager smørret og Flormelis og pisker helt Hvidt, smager til med kanel og du kan evt tilsætte nogle hakkede nødder.

20121108-233845.jpg

Jeg har ikke tilsat nødder i min.

Så tager du æblet, udhuler , IKKE helt igennem. Men så godt du kan, kan du skrabe lidt ud med et parisienne jern, til dem der ved hvad det er :)..
Hav gerne et ekstra æble su kan lave små låg af – igen kan det være med et parisienne jern 🙂

Rids æblet hele vejen rundt, kan gøres i et mønster så det er flot at kigge på:-)

20121108-234110.jpg

Så fylder du det smør-sukker fyld i du har lavet, sætter låg på, smør en form, ildfast fad med smør. Hælder hvidvin i så det dækker en halv cm af æblet.

Bag til nært ved 150 grader – og bare rolig , det er mening den skal sprække, derfor ser det godt ud med pæne ridser :-).. Stik med en tynd kniv eller kødnål, for at mærke om der er møre .

Den kan evt serveres med sauce sabayonne, som jeg har givet en opskrift på ;-)..

Jeg laver en lille film og lægger på facebook , hvor i ser den letteste måde jeg udhuler æblet på ;-)..

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: