En oplevelse jeg altid vil huske

Published november 11, 2012 by Nickie Sølver

Igår var jeg for første gang i mit liv på en resturant med en michelinstjerne, og hold da op det var en oplevelse. Manden og jeg skulle til fødselsdag der, så det var ikke noget vi selv betalte (heldigvis) Jeg vil gerne beskrive hvordan middagen forløb, og så kan i jo selv vurdere om det er et besøg værd.

Vi ankom til Søllerød kro lige før middag. Da vi kom ind stod der en tjener klar til at tage imod vores jakker, og vi blev vist ind i det bagerste rum hvor vi skulle være (og det var selvfølgelig det bedste rum)

Vi fik velkomst drinks som var chanpange, og efter det obligatoriske snin snak frem og tilbage fik vi lov tl at sætte os.

 

Mindre end et minut efter kom der en tjener ind og begyndte at fjerne alle ringene omkring kludene, og ladge kluden vedsiden af tallerkenen. Han blev efterfulgt af en der kom og samlede de store tallerkener sammen. Så kom der en der hældte hvidvin i det vinglasset, efterfulgt af en der hældte vand i vandglasset. Til sidst kom der en der ladge to stk brød på hver af de små tallerkener. På et tidspunkt havde vi 4 tjenere omkring bordet på en gang (man følte virkelig at de ville gøre alt for en på det tidspunkt)

 

(jeg beklager for de pletvis små billeder, hvornår lærer jeg altid at tage flere billeder af det samme motiv?)

Brødet var super lækkert både i smagen, konsistensen og så var det super sprødt. (jeg spiste alt for meget brød) Der var to slags smør til, en fransk og en blød, som var rørt med kærnemælk. Hvergang man havde spist et brød igennem de 3 første retter, så gik der mindre end 2 minutter før der lå et nyt til en.

Chefkokken kom ind og presenterede menuen, og i tilfælde af at nogen havde allergi over for noget, kunne de nå at ændre på det til den person (det kalder jeg sq service)

(igen beklager jeg for et alt for lille billede)

Appetizeren bestod af en kugle sorbet lavet på saften fra en bøftomat, og en papirtynd skive bøftomat ovenpå. (hvordan de lavede den så tynd, går over min fatteevne) Retten var super let og lækker, og man kunne virkelig smage at det var nogle gode solmodne tomater der var brugt. Den havde en sødme som kun de bedste tomater har.

Forretten var klart min personlige favorit (god danm det smagte godt) bedste forret jeg nogensinde har fået, uden tvivl.

Det var koldrøget vild laks, med saltede agurter, hvide asparges hoveder, dild mayonaise og dild sne (jeg har bestemt mig for at jeg vil finde ud af ovordan man laver dildsne) Det så vildt lækkert ud som det var anrettet, nærmest et lille kunstværk, så man nænnede næsten ikke at ødelægge det ved at spise det.

Dengang tallerkenen blev sat foran mig var min første tanke, hold da helt op det ser godt ud. Min næste tanke var, shit nogle tygge skiver laks, jeg kommer da til at skulle spise tonsvis af brød for at komme igennem dem. Nu skal det siges at jeg kun har prøvet sådan noget vakumpakket røget laks fra et supermarked, indtil nu ihvertfald, og hold da k… en forskæl der er i både smag og konsistens. Den var slet ikke lige så salt og fed som “normal” laks er, og jeg kunne have spist det hele uden brød til (og 5 portioner mere for den sags skyld) jeg skal klart have gang i nogle eksperimenter så jeg kan genskabe den ret.

 

Hovedretten bestod af super mørt kalvemørbrad, pastinak puré, pastinak chips og noget pastinak som måske var grillet… jeg er ikke helt klar over det. Så var der nogle super lækre sprøde løg og en rigtig god sauce. Der blev serveret en rødvin til fra toscana vist nok.

Åhh… ja, før hver ret km der en tjener ind og presenterede retten og vinen og fortalte lidt om begge.

okay… ser det her bare vildt ud eller hvad?

Den store perfekt runde kugle i midten var noget æble/hvid chokolade/yoghurt is af en art. der var ikke meget af det, men det havde en virkelig kraftig smag. Så stod der et par marengs kys som havde et eller andet fyld i sig. De hvide klumper der ligger der var noget de kaldte skyer, jeg kan ikke huske hvordan de sagde at det var lavet. Så var der nogle små klatter af noget der mest smagte af hvid chokolade og de der flade tynde stykker chokolade var ikke vare chokolade, der var noget syrligt og noget knas i af en art. Det grønne der er strøget hend over er jernurt. Alt i alt en smuk og lækker dessert.

Til sidst bad fødselaren om at vi kunne få kaffe ovenpå i biblioteket (prøv lige at spør om man følte sig som total en total VIP)

Igen beklager jeg for det lille billede.

Der var dækket rigtig hyggeligt op til os med kaffe, 3 slags små kager til hver, 3 forskællige slags sukker, the og levende lys. Kagerne var super lækre, den ene var noget mazarin der var sprød udenpå, og lækker saftig indeni, så var der noget lyserød marengs med noget i midten, det kan muligvis have været dadler, og til sidst et stykke fyldt chokolade med en super lækker karamel indeni.

Gennem de 5 timer vi var der var der en tjener inde og kikke til os mindst en gang hver 10. minut for at se om alt var som det skulle være. Det var en super fed oplevelse som jeg håber kommer til at gentage sig.

Jeg synes alle der sætter pris på lækker mad, skal have sådan en olevelse mindst en gang i livet. Hvor var det fedt.

Reklamer

2 comments on “En oplevelse jeg altid vil huske

 • Hej kæreste Vinnie. Sikke en flot præsentation, du har lavet. Ja det var en fantastisk oplevelse. Vil lige rette dig i forhold til hovedretten. Det var jordskokker – ikke pastinak. Men det er jo bare en bagatel. Det er en oplevelse, vi altid vil huske. Knus fra Gabrielle

 • Skriv et svar

  Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

  Twitter picture

  Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

  Facebook photo

  Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

  Google+ photo

  Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

  Connecting to %s

  %d bloggers like this: