Græskar brød

Published november 14, 2012 by Nickie

20121114-172215.jpg

Et lækkert brød, der ikke kræver det vilde , men er lækkert.

Dette skal du bruge;

6 dl lunkent vand
50 gram gær
100 gram smeltet smør
1 spsk honning
1 spsk salt
2 tsk sukker
700 gram hvedemel
300 gram grahamsmel
Græskarkerner

Smelt smørret, lad det køle lidt.
Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt honning, sukker og salt. Tilsæt derefter den afkølede smør, så skal grahamsmelet i.
Så hælder du lidt hvedemel i af gangen, måske skal du bruge mindre eller mere end der står i opskriften :-).
Men hæld mel i til dejen slipper.
Så gør du et viskestykke vådt i varm vand, og lad det hæve til dobbel størrelse.

Så tilsætter du græskarkerner, så mange som du nu ønsker. Og så laver du ellers bare boller, flutes osv :-).

Lad endnu engang hæve til dobbel størrelse.

Bag ved 200 grader til brødet bliver gylden og lyder hul, når du vender det om og banker 🙂

20121114-173019.jpg

Advertisements

One comment on “Græskar brød

  • Skriv et svar

    Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

    WordPress.com Logo

    Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

    Twitter picture

    Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

    Facebook photo

    Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

    Google+ photo

    Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

    Connecting to %s

    %d bloggers like this: