Gateau Marcel

Published januar 2, 2013 by Nickie Sølver

ga

Denne kage er perfekt som dessert, Den består af en bagt bund og en top som er lidt ligesom chokolademousse. Den skal serveres frossen, og skal bare tages op 5 minutter inden den skal anrettes. Den har en meget kraftig og fyldig smag og passer godt sammen med noget friskt som f.eks. appelsin sorbet. Du kan lave den flere dage i forvejen, da den jo bare skal stå i fryseren. Opskrften passer perfekt til en 22 gange 28 cm aluform.

Du skal bruge:

200 g. smør
200 g. sukker
200 g. chokolade (jeg bruger 86%, men det er en smagssag)
9 pasteuriserede æggeblommer
12 pasteuriserede æggehvider
22 g. mel

Smelt chokoladen og smør over vandbad. Pisk blommerne og sukkeret godt, til du ikke kan mærke sukkerkorn i det mere. Hviderne piskes stive. Når chokoladen massen er kølet lidt af, hældes det i blommerne i en tynd stråle, mens du vender det sammen. Herefter vendes hviderne forsigtigt i. Del dejen op i to lige store portioner og sigt mel i den ene mens du rører det sammen (bund). Den anden del kommes i køleskabet (toppen).

Det bedste til denne kage er at lave den i en aluform, da det gør det 100 gange nemmere at få den ud af formen uden at ødelægge den, når den skal anrettes. Beklæd formen med bagepapir, og hæld dejen til bunden i formen, og bag den i ca 20-25 minutter ved 180 grader på varmluft. (den hæver en del op)
Når den er taget ud af ovnen skal den trykkes flad mens den er varm og gøres lige høj over det hele. Dette plejer jeg at gøre med rene silikone grydelapper.

Når den er kølet af tages bageparpiret af og bunden kommes i formen igen. Toppen tages ud af køleskabet og smørres forsigtigt på. Der kan eventuelt laves mønstre i toppen eller bare glatte den helt pæn ud. Puttes i fryseren uden noget over til den er frossen, og så kan den tages ud og der puttes staniol eller andet “låg” over. Hvis det gøres inden den er frossen er der en stor riciko for at låget rammer toppen og ødelægger udseenet af den.

Enjoy 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: