Tapas tallerken

Published januar 10, 2013 by Nickie Sølver

tap

 

Her kommer en idé til en lækker gang tapas til hvis du skal have gæster, eller skal have en romantisk aften med kæresten. Mængden passer til to personer. Jeg lavede følgende:

  • Rødbedechips
  • Blancherede asparges
  • Tigerrejer i kokusmælk
  • Spyd med hvidløgs-tykstegsbøf og champignon
  • Fyldte kartofler
  • Fyldt squash

Det er selvfølgelig op til en selv om man vil lave alle tingene, eller bare plukke nogle af tingene ud, og selv finde på resten. Opskrifterne følger.

Rødbedechips:

Du skal sådan set bare bruge en rødbede, og noget smagsneutral olie. Rødbeden skrælles og vaskes. Du kan lave chipsene på flere måder, f.eks. julienne, normale chips eller gør som jeg gjorde.

Skræl hele rødbeden fra den ene ende til den anden, så der kommer nogle lange hele skræller ud af det. Olien varmes op på ca ½ styrke af hvad din kogeplade kan. Når olien er varm puttes en enkelt rødbedestrimmel i for at teste varmen. Når det holder op med at syde omkring rødbeden, er den klar. Hvis kanterne bliver brune inden det holder op med at syde, er der for meget varme på. Test at den er sprød efter et minuts tid, hvis ikke, skal der justeres på varmen, hvis den er sprød så går du bare igang med resten. Ta en lille håndfuld af gangen og smid op i olien, rør lidt i det med en gaffel. Når det holder på med at syde, tages de op og lægges på noget køkkenrulle og skilles lidt af så de ikke tørrer op i en stor klump. Så gør du bare det samme med resten.

Du kan eventuelt salte dem, men de er mindst lige så gode uden, efter min mening.

Blancherede asparges:

Du skal bruge 8 asparges, vand og salt. Sæt vandet over og koge og put salten ved. Knæk enderne af aspargesene og blancher dem i det kogende vand i et par minutter. Tages op og lægges til side.

Tigerrejer i kokusmælk:

Du skal bruge:

  • Ca. 20 rå tigerrejer
  • 2 spsk. kokusmælk (jeg bruger kun den tykke del)
  • 1-3 fed hvidløg (afhængig af hvor vild man er med det)
  • Lidt frisk ingefær
  • ½ rød chili (eller mindre)
  • Lidt smagsneutral olie
  • Salt

Rejerne pilles. Hvidløg og ingefær hakkes og svitses let i olien. chili og kokusmælk i. Rejerne i, og koges ca. 5 minutter, vendes undervejs. Put salt ved, tag dem op af kokusmælken og smid dem i en sigte så de kan dryppe af.  Jeg synes de smager bedst når de er kolde, men det er valgfrigt.

Spyd med hvidløgs-tykstegsbøf og champignon

Her har jeg valgt at bruge kødnåle som spyd, og det fungere fint. Bare sørg for at de er taget ud af ovnen 5 min. inden de skal serveres, så man ikke brænder fingerne på nålene. Du skal bruge:

  • 2 tykstegsbøffer skåret i tern
  • Ca. 5 store champignon skåret i både
  • Hvidløg (jeg brugte nok omkring 5-7 fed)
  • En god klat smør

Smørret smeltes og hvidløgene svitses let i den. (se billede) Kødes smides oveni og svitses til det har farve over det hele. tag kødet af men lad smør, hvidløg og kødsaft blive på panden. Svits nu champignonerne i det ca- 3-5 minutter. Så skal spydene bare samles, lægges i et ovnfastfad og varmes 5-8 minutter i ovnen inden de skal serveres.

hvid

Fyldte kartofler:

Ja, man kan også kalde det bagt kartoffelmos i skaller, men synes det andet lyder bedre. Du skal bruge:

  • Ca. 5 stk. normal størrelse kartofler
  • 1 lille løg
  • 1/3 bundt persille
  • 1/3 bundt purløg
  • Salt og peber
  • Græsk yoghurt (alternativt kan bruges cremefraishe, smør, fløde eller hvad man lige har til at samle mosen)

Kartoflerne vaskes og bages i ovnen som de er til de er færdige. Tag dem ud og lad dem køle lidt af, så de er til at rører ved. Løg, persille og purløg hakkes og kommes i en skål. Kartoflerne deles på midten, og fyldet skrabes ned i skålen med en ske. Pas på skallen ikke går i stykker. Moses let og røres sammen med salt og peber. Så skal der bare græsk yoghurt i til det hænger sammen og er en tyk mos. Nu puttes fyldet tilbage i skrællerne, og sættes til side i et ovnfast fad. De skal bages ca 35-40 minutter ved 200 grader inden serveringen.

Fyldte squash

Tag en squash, vask den og skær den i 6 lige store dele. Så tar du en æblehusudkerner og stikker ned i midten af squashen, men ikke så den går igennem bunden. Drej den lidt, og tag den op igen, så skulle midten af squashen gerne følge med op. Sæt dem i et ovnfast fad.

squ

Fyldet kan varieres på rigtig mange måder, det er kun fantasien der sætter grænser. Jeg brugte en lille håndfuld mandler som jeg lige blendede kort, og blandede det så med ca. 1 spsk. ricotta ost, salt, peber og paprika. Så er det ellers bare at stoppe fyldet i squashene og bage dem ca. 35-40 minutter ved 200 grader inden severingen.

God fornøjelse

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: