Ravioli og salat med marinerede champignon

Published januar 13, 2013 by Nickie Sølver

ravi

Dette er en super lækker vegetarisk forret, som godt nok tar lidt tid at lave, men den er det hele værd. Der er champignon både i salaten og i raviolien, men de komplimentere hinanden rigtig godt, og man føler slet ikke at der er for meget champignon. Ovnbagte cherrytomater og lidt bechamel sauce sætter prikken over i`et.  Det meste kan gøres klar nogle timer inden serveringen. Opskrifterne er til ca 4 personer

Ravioli

  • 2 æg
  • 1 spsk. olivenolie
  • Hvedemel (andet lyst mel kan også bruges)
  • Ca. 1 pk. champignon
  • 1 lille løg (fint hakket)
  • ½ bøtte ricotta ost
  • Frisk persille
  • Engelsk sauce
  • Salt og peber

Start med at lave dejen. Æggene piskes sammen, olien kommes i, og der æltes mel ind i det, til dejen ikke klistre mere. Lægges på køl imens fyldet laves. Champignonerne skylles og tørres med noget køkkenrulle. De skæres i små stykker og svitses til de får farve, tag dem af panden herefter. Løg svitses til de får farve i kanten, champignon på panden igen og det hele blandes sammen med ricotta og smages til med persille, engelsk sauce, salt og peber. Køles af.

Ravioli dejen rulles tyndt ud på et meldrysset bord, og der stikkes 8 cirkler ud, med et glas eller andet. De 4 af cirklerne pensles med vand, og der puttes en god klat ravioli fyld på hver af de 4 (se billede) Nu tages de andre cirkler og lægges hend over raviolifyldet. Sørg for at der ikke er luft derinde før du presser kanterne sammen. Kanterne kan evntuelt trykkes med en gaffel, når de er presset sammen. Så stilles de bare til side indtil 10 min. inden anretningen.

rav

Marinerede champignon

  • 1 god tsk. sennep
  • 1 god tsk. honning
  • 1 god spsk. balsamico eddike
  • Ca. ½ dl. olie (oliven eller en smagsneutral)
  • 1 fed hvidløg (finthakket eller knust)
  • Frisk persille (finthakket)
  • Salt og peber
  • 4 store champignoner

Skær champignonerne i tynde skiver og put dem i en pose. Sennep og honning røres sammen. Eddike i. Olie i. Smag til med resten. Marinaden hældes over champignonerne og vendes rundt inde i posen, så de alle  bliver dækket. Stilles på køl i mindst en time, gerne længere.

Når der er ca 35 minutter til foretten skal serveres, skæres nogle modne cherrytomater i halve og puttes i et ovnfast fad sammen med olivenolie, salt, peber og oreagano. Bages i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 30 minutter. Bechamelsaucen laves ved at putte lidt fløde i en gryde og varme det op, så det får en lidt tykkere konsistens. Riv noget parmesanost fint, og put det i fløden. smag til med salt peber og lidt muskatnød.

Skyl salaten, og dup den eventuelt tørt med lidt køkkenrulle. Anret det på tallerkenen og fordel champignonerne hend over. Raviolien koges ca 5 minutter og anrettes vedsiden af salaten. Tomaterne og bechamelsaucen hend over, og server. Pynt eventuelt af med nogle friske basillikum blade.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: