Wienerbrøds dej

Published januar 24, 2013 by Nickie Sølver

Wienerbrøds dej = 27 lag magarine

Ja, man kan desværre ikke lave det lige så godt som bagerens, da han bruger noget helt specielt magarine til det som private ikke kan få fat i, og så har han en rulle maskine. Os normale dødelige kan dog godt lave noget i stil med normal wienerbrød. Du skal bruge:

Start med at tage magarinen ud af køleskabet så den kan blive lidt blød. Lav dejen.

Bank magarinen flad med en kagerulle, så den er ca 1 cm i tykkelse, og gerne nogenlunde kvadratisk (drys noget mel på inden du gør det, så det ikke hænger fast i kagerullen)

Bank bolledejen flad, så det kommer til at se nogenlunde sådan ud (brug hånden til dette)

dej 4

Bank magarinen godt ned i dejen med hænderne. Begynd at folde siderne på dejen ind over magarinen, ca halvvejs over, og gør det med alle 4 sider til magarinen er pakket helt ind i dejen. Sørg for at magarinen når helt ud til kanten af dejen. Pas på dejen ikke går i stykker så der kommer til at stikke magarine ud.

dej5

Nu skal dejen så rulles ud første gang. Rul den ud så den kun er ca 1 cm tyk, og så skal den være aflang.

dej1

Børst melet af og fold den ene side 1/3 over.

dej3

Børst melet af igen, og fold den anden side over.

dej2

Nu er vi så enige om at der 3 lag magarine. Gentag processen med at rulle ud og folde en gang mere, så er vi oppe på 9 lag magarine. Og gentag så processen en sidste gang, og så er der 27 lag magarine. Så med andre ord, så skal du rulle ud og folde 3 gange ialt.

Når man skærer det over, skulle det gerne se sådan ud.

dej

Så er det ellers bare at få rullet ud og lave Fastelavnsboller, kanelsnegle, kringler, smørkranse osv.

Enjoy 🙂

Advertisements

One comment on “Wienerbrøds dej

  • Skriv et svar

    Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

    WordPress.com Logo

    Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

    Twitter picture

    Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

    Facebook photo

    Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

    Google+ photo

    Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

    Connecting to %s

    %d bloggers like this: